5 grudnia 2009

Cytrynowo- porzeczkowe andruty

A na zakończenie dzisiejszego dnia zrobiłam coś słodkiego, a mianowicie cytrynowo-porzeczkowe andruty. Przepis podała mi moja mama przez telefon, któregoś dnia gdy przypomniałam sobie że jest coś takiego dobrego,szybkiego i słodkiego :) masa do przekładania wafli może mieć inny smak, według uznania jak kto woli..Podaje przepis na pół porcji..


 składniki:
  • 1 1/2 paczki suchych wafli,
  • 1 cytrynowa galaretka,
  • 125g margaryny,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 100 ml słodkiej śmietanki,
  •  oprócz tego  ok.400g dżemu porzeczkowego.

Margarynę oraz cukier rozpuścić w garnuszku. Następnie dodać zawartość torebki- galaretkę suchą bez wody, dobrze wymieszać, wlać śmietankę. Zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Gdy już będzie zimne smarować wafle na przemian z dżemem. Przełożony andrut włożyć do lodówki aby masa zastygła. Smacznego.






Buszujaca w przepisach © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka